Истражувачите на пат кон откривање на еликсирот на младоста

18 април, 20110
eliskir na mladost

Истражувачкиот тим од колеџот Kings во Лондон идентификувал осум гени кои може да го забават процесот на стареење, а со тоа и да помогнат на луѓето да живеат подолго и поздраво. Клушот за запирање на процесот на стареење може да лежи во стероидите кои се наоѓаат во крвта.

Доколку научниците успеат да утврдат како овој стероид познат како ДХЕАС, се дели, тогаш процесот на стареење може да биде доведен до прашање.

Истражувачите велат дека вршат детални студии на осум гени, и многу наскоро најавуваат дека еликсирот на младоста ќе се најде во кремите за нега на лице.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi