Исус од Австралија

19 мај, 20110
isusavstralija

Австралијанецот Џон Милер тврди дека токму тој е Исус кој се вратил  на земјата, а дека неговата девојка Мери Сузан Лак е Марија Магдалена.

Милер кој зад себе има неуспешен брак и две деца, реколд дека бракот му пропаднал кога почнал да се присетува на предходниот живот и дека тој бил Исус.

“Моето име е Исус и сериозен сум. Пред повеќе од 2000 години прв пат дојдов на Земјата. Поради мојата голема љубов кон Бога, како што растев, сфатив дека сум Месија, кои пророците одамна го најавиле и дека треба да го следам Божјиот пат, се зборовите на Милер, обајвено во Dailymail.

Австралиските власти предупредуваат дека се работи за водач на сектата “божествена вистина“, која привлекла голем број очајни луѓе.

Откако “божествената двојка“ се преселила во градот Вилкесдале во 2007 година, наеднаш скокнале целните на недвижностите, а околу 40 следбеници купиле имот во близина на својот водач, каде се планира да изградат и центар за туристи. Како еден доказ дека Милер е месија, следбениците ја наведуваат појавата на крст, кој се појавил ненадејно на земјата додека го чистеле теренот, а кој предходно не бил таму.

Припадниците на полицијата веќе неколку пати интервенирале на таа локација бидејќи се слушале врескања, но по пристигнувањето сфаќале дека тоа биле гласови на следбениците кои биле во процес на “лечење на душата“ на кои им помагала бучавата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma