Изнајмете го Лихтејнштајн

18 април, 20110
Lihtenstajn01

Оние кои годинава сонуваат за малку поинакво прославување на Велигден, може на пример да си ја изнајмат цела држава Лихтенштајн за 40.000 фунти за една вечер. Државните власти во земјата се одлучиле да ја стават земјата на рентање, откак ого сватиле нејзиниот потенцијал

Американскиот рапер Snoop Dog, беше одбиен кога се обидел да изнајми земјата за потребите за снимање еден видео спот. Државните агенти сега го променија своето мислење, и сега може богатите да си ја изнајмат простор кој стана познат како даночен рај за богаташите. Тој што ќе сака да си ја изнајми, на располагање ќе му стои тамошната полиција, иако оваа земја е позната по тоа дека има намала стапка на криминал. Новите привремени “сопственици“ на земјата ќе бидат претставени на церемонија во државниот парламент, а ќе им биде и врачен симболичен клуч од државата.

За оние кои пак имаат уште малку повеќе пари и повеќе сакаат да купуваат наместо да изнајмуваат, агентите на пазарот понудиле и едно италијанско село на продажба, за само 485.000 фунти, што е цена на еден стан во Лондон, пишува DailyMail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi