Јадењето слатки е причина за слаб имунитет

26 април, 20110
slatki

Шеќерот ги онеспособува белите крвни зрнца, дехидрацијата го спречувателото во исфрлањето на токсините, а сувите ноздри се причина за појава на бактерии и вируси. Британските научници открија дека ова се причинителите за нарушување на имунитетот.

Преголемата потреба за слатко и негово внесување во големи количини предизвикува сериозно оштетување на белите крвни зрнца, а со тоа и оневозможување на нивната функција да ги убиваат бактериите. Затоа бидете умерени со конзумирањето на слатките.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma