Јадете црвено за убава насмевка

28 февруари, 20110
crveno ovosje

Истражувањата покажуваат дека за блескаво бела насмевка, потребно е да јадеме боровинки и друго црвено овошје и зеленчук.

Всушност, оваа храна содржи полифенол, супстанца која може да го спречи развојот на кариесот, и создавањето на забен плак. Полифенолите ги блокираат молекулите кои ја создаваат стрептококата, што е една од главните причини за појавата на кариесот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi