Јајцата како превенција од карцином на градaта

22 декември, 20110
2

Американски научници докажале дека јајцата содржат материи кои не штитат од појава на рак на млечните жлезди. Колку јајца всушност треба да јадат жените, за да го постигнат тој ефект и истовромено да не ја преминат границата на здравиот режим.

За да се разјасни ова тие направиле обемно истражување во кое учествувале 3000 жени. Откриле дека голема доза холин, кој се содржи во јајцата, ја спречува појавата на карциногени клетки во млечните жлезди. Во една жолчка има околу 125 мг холин, а за превенција на рак е неопходно да се примат околу 400 мг од истата супстанција.

Според добиените резултати, научните советуваат жените да јадат по 2-3 јајца дневно со цел да се намали ризикот од карцином на градите.  Освен тоа, холинот е особено полезен за бремените и доилките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma