Јужна Кореја закопа еден милион живи свињи

9 јануари, 20110
pigs-outside-field

Иако беше критукивана, од неможноста да се справи со појавата на шап и лигавка, земјата реши живи да ги закопа преку еден милион свињи. Јужно Корејската влада досега одбивала да ги вакцинира свињите за превенција од ваквите болести, затоа сега ги колат истите во рекордни бројки и покрај жалбите да се запре. На 4 јануари во една област на Гангуон, 33.900 свињи биле уништени, според Светската организација за здравјето на животните (OIE). Сочувството во светот земјоделството (CIWF) рече дека со овие активности Јужна Кореја ги прекршила меѓународните упатства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi