Каде ако не во Бугарија?! За изборните плакати потрошиле 40 тона хартија!:)

1 ноември, 20110
sofi

Политичките партии кои учествувале на претседателските и локалните избори во Софија потрошиле се на се 40 тона хартија, соопштил софискиот инспекторат.

Само во Софија биле залепени повеќе од 4000 плакати на места каде тоа било дозволено. Претставникот од инспекторатот се заканил дека доколку политичките партии не ги отстранат во рок од три дена плакатите и другиот материјал ќе бидат казнувани од 500 до 2500 евра.

Во Бугарија на 23 октомври се одржа првиот круг претседателски избори, а на 30 октомври вториот круг.

На изборите учествуваа 41 политичка партија, од кои 14 имале залепени плакати по градовите, а остатокот имале некој друг вид на прпаганден материјал.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi