Каде исчезнаа сите документи за НЛО?

13 јуни, 20110
TopSecret

Откако американските и британските новинари побараа од нивните влади да ги објават документите за НЛО, истото го направиле и колегите од Аустралија, но во овој случај нема никакви документи приложено нивната влада.

Во медиите протекле инфортмации дека документите се уништени како дел од вообичаена процедура, но разлогот за тоа не е наведен. Но сепак некои од документите и биле спасени.

По кратко време Министерството за одбрана изјавило дека има само еден документ а другите биле изгубени. Во тој документ е наведено случај на појава на НЛО во близина на базата Woomera во периодот од 1952 година.

Војникот Вилард на небото приметил објект кој се движел со голема брзина и не можел да го прати со двоглед, па се послужил со радар за да може да го прати неговото движење. Невобичаената појава ја прател цели 24 минути и му било наредено да направи запис на целиот случај, на крај сепак заклучил дека можеби се работи за снежен облак.

Аустралиската влада престанала да реагира на пријавите за НЛО во 2000 година, бидејќи научните објаснувања не ги оправдале понатамошните истраги за тие феномени.

Останува прашањето дали тие документи ги уништиле пред 2000 или по 2000 година.

Сега во Аустралија за НЛО појави е задолжена полицијата, но повеќето од пријавите за чудни појави доаѓаат од цивилните истражувачи и од НЛО ентузијастите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma