Како до подолг однос?

5 јули, 20110
kako do prodolzen odnos copy

Дали сакате односот да ви трае подолго од обично? Малку вежба и познавањето на неколку техники може да ви помогне во тоа.

Многу мажи сакаат одност да трае подолго, но не знаат како да ја одложат ејакулацијата. Прво мора да разберете дека клучот на успехот е во мозокот. Колку сте позагрижени, резулататите во кревет се полоши и обратно. Многу е важно да го познавате своето тело и да знаете како функционира. Има повеќе методи да се продолжи односот. Ајде да разгледаме неколку техники за продлжување на одност.

Повелекување

Го стимулирате пенесиот скоро до ејакулација и момент пред да доживеете оргазам застанувате или го извлекувате пенисот од вагината, додека сексуалната желба не стивне. Повторете ја оваа вежба 3 до 5 пати за време на однос и резултатоте ќе биде видлив за 2 до 6 недели. За некое време, ќе го продолжите траењето на односот и ќе можете да го контролирате и без употреба на ова техника. Вашата партнерка треба да учествува и затоа треба да разговарате со неа за ова. Сигурно ќе ви помогне. На крајот и таа многу добива од ова.

Техника на притискање

Кога ќе почувствувате дека сте пред свршување, притиснете го пенисот со палецот поставен под главичката и показалецот завиткан околу главицката. Притискањето мора да биде силно.

Честа мастурбација

Честата мастурбација е совршен начин да се подобри сексуалната издржливост и да се ослободите од сексуалната тензија. Ако често мастурбирате, телото ќе ви биде навикнато на стимулацијата па по одреден период ќе можете да го продолжите односот. Додека мастурбирате можете да ја вежбата и првата техника опишана погоре. Со други зборови, момент пред да свршите, запрете со стимулацијата, и повторете го ова неколку пати.

Употребувајте кондом

Ако не користите кондоми за заштита од сексуално преносливи болести и несакана бременост, сепак може да ги користите за да го продолжите сексуалниот однос. Ако има потреба може да користите подебел кондом за повеќе да се намали интензитетот на стимулација на вашиот пенис за време на односот.

Сексуални помагала

Слично на мастурбацијата, употребата на сексуални помагала може да ви помогне да станете “поимуни” на сексуалните стимули. Можете да разбрете повеќе а овие помагала во секс шоповите каде што може да ги набавите. Вибраторот на пример може да биде од голема помош во моменти кога чувствувате дека не можете да се контролирате повеќе. Може пенисот да го заманите со вибратор и дополнително да ја возбудите партнерката.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/