Како изгледа најголемиот златник во светот! Огромно :)))

28 октомври, 20110
zlatnik

Пред шефовите на владата во Австралија, претставен е гигантски златник кој чини неверојатни 53, 5 милиони долари.

На најголемиот златник на светот се наоѓа слика од крлаицата на едната страна и кенгур на другата страна.

Најголемиот златник тежи речиси еден тон. Дијаметар 80 см и дебелина 12 см, направен е од чисто злато. Златникот е произведен во апоени од 1 милион долари!

Златникот кој го изработивме е “кулминација на генијалноста и иновациите”, изјавува извршниот директор Ед Харбуз, на Перт кованицата на пари.

За изработка на овој гигантски златник била потребна пола година работа, а огромниот златник наскоро ќе биде изложен и за Австралијанците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi