Кандидат на избори со 101 година

14 мај, 20110
hosefina-viljaverde-498

Една 101 годишна жена одлучила да на крајот на својата старост заплови во политичките води, така што стана кандидат на социјалистичката партија на локалните избори во своето село Галиција, Шпанија.

Старицата Хосефина Виљаверде, родена на 19 ноември 1909 година, без двоумење, оди во посета на мештаните на селото Кунтис и дели летоци во друштво со останатите кандидати од нејзината партија.

Оваа старица била родена и прв пат гласала на локалните избори во Шпанија во 1933 година, воедно тоа биле и првите избори каде жените имале право на глас. Таа е вдовица од 1973 година, има многу правнуци, а тврди дека е од самото раѓање социјалист. “Не треба да гласаме за своите пријатели, туку за своите принципи“, изјавила таа за весникот Мундо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma