Кенеди го убиле бидејќи сакал на русите да им ги открие тајните за НЛО?

20 април, 20110
president-kennedy

Бившиот американски претседател, наводно од  NASA и CIA  ги барал тајните документи за НЛО, за да осигура добри односи со бившите власти на Советскиот сојуз.  Новооткриените писма на Џ.Ф. Кенеди упатени на шефовите на ЦИА и НАСА, покажале дека претседателот десет дена пред да загине барал да му се покажат документите за вонземјани. Писмото го објавила ЦИА на барање на писателот Вилијам Ластер кој го истражува животот на престедателот за својата книга. Писмото до НАСА датира од 12 ноември 1963 година. “Тој се грижеше дека НЛО може да се види и во Советскиот сојуз, а тие да тоа да го протолкуваат погрешно и како напад на САД со нова технологија. Мислам дека тоа е една од причините зошто тој ги барал тие документи, за да може да им го каже ова на Русите“, изјавил авторот на книгата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi