Кина ќе го забрани Скајп?

4 јануари, 20110
skype_logo_1_medium

Иако има најголем интернет пазар во светот, кој брои преку 450 милиони корисници, Кина неможе да се пофали и со слободниот проток на информации на светската мрежа. Доказ за тоа е и намерата на тамошните власти да ги органичат услугите на онлајн телефонирањата. Прв на удар се разбира е Скајп, а доколку тоа се случи Кина ќе биде првата земја во која е забрането телефонирањето преку интернет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi