Кои се најскапите венчавки во светот?

29 април, 20110
royal-wedding_1763541b

Вилијам и Кејт дефинитивно не штедеа за својата венчавка, но на листата за најскапи венчавки се најдоа на третото место. Дознајте кој е рекордер. Листата за најскапите венчавки ја состави profitiraj.hr.

5. Chelsea Clinton и Marc Mezvinsky

Трошок 3,37 милиони евра (2010 година). Трошоците вклучуваа 410.000 евра вредни климатизирани шатори, 7500 евра вредна торта.

 

4. Wayne Rooney и Coleen McLoughlin

Трошок 5,39 милиони евра (2008 година). Трошоците беа големи поради приватните авиони кои ги пренесуваа гостите до Италија каде се славеше на јахти.

3. Princ William и Kate Middelton

Трошок 23 милиони евра (2011 година). Само свадбената торта вреди 55.000 евра, додатоците и цвеќето кои ќе ја красат оваа свадба ќе чинат 600.000 евра.

 

2. Vanisha Mittal Bhatia и Amit

Трошок 41 милиони евра (2011 година). Трошоците вклучуваат покани за свадбата кои имале сребрени делтали, авионски карти и соби во хотели со пет ѕвездици во Пазриз.

1. Princ Charles и Lady Diana

Трошок 32 милиони евра (1981 година), вредност во 2011 е 75 милиони евра. Венчавката на Princ Charles и Lady Diana и понатаму е број еден на најскапите венчавки во историјата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi