Лајт производите не се од помош за децата со поголема тежина!

29 април, 20110
Boy-eating-yogurt

Научниците тврдат дека лајт призводите нема да помогнат во процесот на слабеење на децата кои имаат проблем со голема телесна тежина. Австралиските научници направиле едно истражување и било забележано дека таквата исхрана, со лајт призводи, не направила никаква промена во тежината.

Шест месеци на група деца им била давана само ваква храна, но немало намалување на тежината. Но, научниците забележале и една позитивна промена од конзумирањето на ваквата храна. Со внесувањето на храна со помала масленост се намалува ризикот од срцеви заболувања и се намалува холестеролот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi