Кои типови на луѓе најчесто изневеруваат?

28 април, 20110
mazite za vreme na seks

Неверството е причина број еден за разводите. Американските психолози D. M. Buss и T. K. Shackelfold истражувале кои се најчестите човечки особини кои укажуваат на тоа дека личноста е склона кон неверство.

Мажите кои се отворени за нови искуства се склони кон неверства. Оваа особина на мажите ги издава за нивното потенцијално неверство.

Од друга страна, жените со мала грижа на совест за сè што прават во животот ја потврдува веројатноста дека се склони кон флерт, сексуални авантури- неверство.

Незадоволството, како човекова особина е причинител за неверства. Оние кои постојано се незадоволни од сè во животот, па и од сексуалниот живот со својот партнер, со сигурност бараат задоволство надвор од бракот.

Разликата во вреднувањето на партнерите, поточно кога се смета дека едниот е поубав од другиот партнер. Тогаш едниот изневерува затоа што може, а другиот од незадоволство.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma