Потребни состојки:
За колачи:
800 гр. брашно
400 гр. маргарин
200 гр. кафеав шеќер
100 гр. бел шеќер
2 лажици капучино
2 лажици какао
150 мл. млеко
За фил:
200 гр. шеќер во прав
5 лажици млеко
2 лажици капучино
Припрема:
Во посебен сад измешајте ги брашното, двата вида шеќер и какаото, а потоа додадете го разматениот маргарин. Мешајте со раце и постепено додадете го млекото. Потоа тестото покријте го со целофан и оставете го да отстои во фрижидер околу два часа.
По два часа, од тестото направете мали топчиња или друга форма по желба и во нив направете дупки. Ставете ги колачињата во намрсен сад и печете на температура од 180 степени околу 20 минути.
Изматете ги состојките за фил со миксер. Изладените колачиња наполнете ги со филот и оставете ги во фрижидер најмалку еден час пред послужување. Добар апетит!