Колбас кој содржи 104% месо

21 март, 20110
kolbas

На пазарот во Шведска е најден производ на чија етикета е запишан составот кој вели дека колбасите содржат 104% месо.

Купувачот кој го забележал нелогичниот состав побарал од производителот логично објаснување. На тоа му одговориле дека на 100 гр колбас се употребени 104 гр месо. Сепак тој побарал етикетите да бидат сменети, бидејќи составот кој на нив е запишан е лажен.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi