Жена која јаде 2 кг песок секој ден

21 март, 20110
Sand eating

Индијка, стара 70 години јадела 2 кг песок секојдневно. Таа го правела тоа во изминативе 40 години. Тоа ми е навика и немам никаков проблем со тоа, изјавила жената.

Нејзината навика е предмет на истражување на многу научници. Тие се трудат да разберат како таа количина на песок нема никакво негативно влијание на нејзиното здравје.

Научниците сметаат дека станува збор за психичка болест која треба да се третира. Оваа болест е наречена Пика, и се карактеризира како потреба од внесување на нехранливи супстанци како што се метал, коса, пластика и слично. Најчесто оваа болест е забележана кај децата и старите лица.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi