Комшиски комплекс од Македонската историја

24 мај, 20110
kiril_i_metodi

Ако погледнеме наназад во Македонската историја, ќе забележеме огромен  придонес на Македонија и Македонците во регионалната и светската култура пред се. Ако земеме во предвид дека на словенските народи им ја дадовме писменоста, тогаш не треба да не чуди и вековниот антагонизам што Македонија го трпи од своите комшии. Србите, Бугарите, Грците, Русите…ја добија својата писменост, а за нас остана моделот: рани куче да те лае. Ништо чудно кога и тоа оро Бугарите го водат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/