Кременадли со јаболка

24 јуни, 20110
news_4931

Подготовка:

Внимателно исчистете коските кои излегуваат од свинското месо и со остар нож исечете го месото измеѓу секоја коска.

Измијте ги јаболките и не ги лупете. Исечете ги на четвртини, извадете ги семките и исечете на тенки парчиња.

На секое праче од кременадлите ставете сол и бибер и на нив наизменично додадете по едно парче од црвеното и зеленото јаболко.

Кременадлите врзете ги со конец за да не паднат јаболките додека се пече.

Жалфијата ситно исецкајте ја, додадете трошки од бисквит и рендан пармезан. Месото премачкајте го со путер и посипете со оваа смеса.

Месото ставете го во тава премачкана со маслиново масло, од страна распоредете ги листовите од жалфија и печете 60 минути во претходно загреана рерна на 180 степени. Потпеченото месо покријте го со алуминиумска фолија и вратете го во рерна.

Состојки:

За 6 лица:

  • 1,5 кременадли
  • 1 црвено јаболко
  • 1 зелено јаболко
  • 50гр интегрални бисквити
  • 30гр рендан пармезан
  • 30гр путер
  • жалфија
  • Маслиново масло
  • Сол и бибер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi