Крвникот од Осло: Ќе бидам прогласен за најголем нацист после Втората Светска Војна!

25 јули, 20111
Breivik_1954358c

Дванаест минутниот филм и 1516-те страници од дневникот и многубројни записи остави зад себе монструмот од Осло, Андрес Бехринг Бреивик. Доволно материјал кој сведочи за настанокот на ова чудовиште од човек, поради кој загинаа 93 луѓе само порати тоа што “тоа било неопходно“.

“Ќе ме сметаат за најголем нацистички монструм по Втората Светска Војна“, напишал тој само неколку часа пред да тргне да го реализира својот напад. Изјавил дека тоа го планирал скоро десет години. Од моментот кога во 1999 година НАТО тргнал во бомбарадирање на Србија во што учествувала и неговата татковина Норвешка.

Тој сметал дека тоа било погрешна реакција, бидејќи тие “нашите српски браќа“ сакале само да ги депортираат албанските муслимани назад во Албанија“. Муслиманите, мултикултурата во Европа и марксисти биле главна мета во неговите текстови. Тој тврди дека муслиманите сакале да ја поробат Европа, а го мрази УН за кој лично смета дека се глобален промотор на мултикултурите. Неговиот филм од 12 минути е полн со исламофобија и глорификација на личности кои се бореле назад низ историјата против исламот.

Неговиот дневник или манифест од 1561 страници, насловен е “2083“: Европска декларација за независност. Предвидува три фази на граѓанска војна во Европа, кои би требале за започнат во 2030 година. Војната откако ќе се случат страшни убиства, ќе заврши со универзална културно конзервативна политичка агенда, уништување на марксизмот и депортација на муслиманите.

Потоа во продолжението од неговиот манифест тој пишувал за нападот кој го планирал, но никој веројатно тоа го немало сфатено како сериозно за да го привлече вниманието на полицијата. Единствено тој знаел дека е смртно сериозен за своите планови.

One comment

 • vladimir

  25 јули, 2011 at 15:19

  pa i ne e lud iako napravil ludost 🙁
  interesno kako ima opravduvanje za bombardiranje na Srbija i masakar na iljadnici nasi deca a ova bilo neoprostivo ,ma nemoj molim te :)? Nasi deca koj gi zali? Ili ne gledaat ko bagra po evropa. ne go opravduvam ovoj podvig ic ..sramota e vaka i tazno ..no me poseti na bombardiranjeto .. :(.Mada ovoa krstastvo e nacizam .. i ne sme naviknali na hristijanski fundamentalistino ete sme imale po neko megu nas :(.
  Sto ne mozel da potepa eden po eden funckionerite no stalno nevini d aginat :(…bar zgradi da rusel!? No vratil tante za kukuriku :(. aa..covek si e covek :(.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi