Лондон: нема порно..алкохол…!!! Шиитите преземаат контрола на делови од Лондон?!

30 јули, 20110
7cb4e9d1-c4cb-42bd-bffa-20fe4b2fddd9-444x333

Исламски екстремисти започнале кампања лепејќи постери низ Велика Британија каде некои области ги прогласиле за зони каде се применува шеријатскиот закон.

– Влегувате во зона која е под контрола на шиитите. Овде се спроведуваат исламски правила, пишувало на постерите.

На постерите со изразена жолта боја пишувало дека во тие зони е забрането коцкањето, слушањето музика, организирање на концерти, порнографија, проституција, дрога, пушење и алкохол.
Одговорноста ја преземал проповедникот Анјем Чоудари кој отворено изјавил дека сака да воспостави исламски Емират во Велика Британија.
Меѓу граѓаните се појавил страв дека со честите закани и заплашувања би биле приморани да почнат да ги почитуваат самопрогласените исламски закони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit