Лудиот “поп” ќе остане доживотно во затвор?:)

11 август, 20110
0809-Polygamist-Warren-Jeffs_full_380

Водачот на Фундаменталистичката црква на “Исус Христос, светците на последниот ден” Варен Џеф добил максимална казна затвор во судот во Тексас. Во вторникот 55 годишниот Варен бил осуден на доживотен затвор, плус дополнителни 20 години затворска казна.
Џеф бил прогласен за виновен за сторено дело, сексуално злоупотребување на малолетни деца. Едното дете било на 12, а другото на 14 годишна возраст.
Поротата се согласила Џеф да биде осуден по сите точки од обвинението.
Во текот на судскиот процес биле емитувани шокантни аудио снимки каде Џеф ги убедувал младите девојки да имаат секс со него.
Обвинителите тврдат дека Џеф силувал повеќе девојки па дури и неговиот внук, кога младото момче имало само пет години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi