Мајмунски секс…Пффф и тие знаеле како нас

22 август, 20110
majmuni naslovna

Бонобото (Pan paniscus) е единствениот цицач освен човекот, кој се бакнува со јазик, има орален секс и секс лице-во-лице

Бонобоата се вид мајмуни, кои се доста блиски до шимпанзата. За разлика од нив, бонобоата имаат долги екстремитети и помалку витко тело, растат до 60 сантиметри, тоа им овозможува низок центар на гравитација односно безбедно  се шетаат на две нозе. Тежината им достигнува од 45 до 50 кг.

Во однос на сексуалното однесување, во голема мера е сличен како и оној кај луѓето.  Бонобоата имаат ДНК, што е 98% еднаква со човечката! Може да се каже дека бонобоата и шимпанзото се нашите најблиски генетски роднини.

Не би било чудно ако во блиска иднина ја совладаат и јогата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi