Малите зелени се возат со возови! :) На Марс откриена железничка пруга?!

1 ноември, 20110
nass

На една презентација која неодамна ја претставил Џозеф Скипер, познат виртуелен археолог, покажал интересни истражувања од  други планети, се со цел да ги најде аномалиите на сликите кои се снимени со помош на сателит.

Скипер овој пат ги користел услугите на интернет сервисот „Gооglе Mars“, кој јавно ги објавува фотографиите од цателитите кои се наоѓаат во орбитата на познатата црвена планета.

На сликите кои ги проучувал Скипер, бил прикажан целосен транспортен систем, кој наликува на железничка пруга и еднонасочен пат.

Приказната за железничката пруга се протега во близина на кратерот „Хале“ истиот оној каде НАСА сака наскоро да испрати ново дизајнирано возило во потрага за вода и живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi