Математичарот Gregory Perelman одбил да ја земе наградата од 1 милион долари

4 мај, 20110
Perelman

Рускиот математичар Gregory Perelman кој во 2010 година реши математички проблем кој досега стотици години се обидувале да го решат,но не успешно конечно изјави зошто ја одбил паричната награда од 1 милион долари.

“Знам како управуваат со универзумот, па зашто би се поигрувал јас со тие 1 милион долари, мене не ми требаат слава и пари” изјавил Perelman. Неговиот едноставен и искрен одговор бил уверлив за многумина, но многумина и се шокирале од неговата изјава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi