Мажите имаат два пати повеќе сексуални партнерки

23 декември, 20110
5

Едно британско истражување докажало дека мажите за разлика од жените имаат два пати повеќе сексуални партнерки во текот на својот живот. Според изтражувањето мажите имаат над десет партнерки, а жените средно по 4,7 сексуални партнери. 25% изјавиле дека имале само еден партнер во текот на својот живот. Освен тоа жените биле сигурни за бројот на партери во текот на животот, а голем дел од мажите не можеле да кажат точен број.  Истражувањето спроведено меѓу 14 000 души кое е објавено во Информативниот центар за социјални грижи, покажува дека младото поколение ја губи девственоста се порано.25% од младите изјавиле дека имале од 2 до 4 сексуални партнери зад себе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma