Мажите се плашат од сериозна врска

22 декември, 20110
3

Многу спроведени анкети покажуваат дека представниците на силниот пол склучуваат брак доста покасно, а голем дел од нив воопшто не се решаваат за ваков сериозен чекор. Во последните неколку десетилетија животот е толку сменет што малку луѓе се готови на компромиси во името на врската. Видете кои се причините кои ги тераат мажите да ги избегнуваат сериозните односи:

Не се созреани – не сите мажи се доволно зрели за да превземат обврски и одговорност. Во последно време во едно семејство мажот често ја игра улогата на дете, а всушност тој треба да биде глава на семејството.

Ја губат слободата – во принцип мажите се доста независни личности. Тие сакаат да располагаат со своето слободно време сами без да треба да се сообразуваат со останатите. Кога човек има интимни односи со некого, едностраните решенија не водат кон нешто убаво.

Сопствен избор – Има мажи кои сметаат дека создавањето семејство не е толку важно. Животот што го водат ги задоволува наполно и тие немаат потреба од сериозна врска и обврски.

Мажите немаат доверба – Повеќето мажи тешко се разкриваат пред партнерката, се држат дистанцирано кога станува збор за нивните чувства и често немаат доверба на жената до себе.

Притисокот за доживотна верност – во денот на свадбата човек ветува пред себе си, пред гостите пред Господ и пред партнерката дека ќе биде верен. За жените ова е романтично, но за мажите е тешко да ветат нешто за кое знаат дека нема да го исполнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma