Милијарда паметни телфони до 2015 година

16 јуни, 20110
ofon-498

На светскиот пазар до 2015 година же бидат испорачани околу милијарда “паметни телефони“, што е скоро двојно поголема испорака која се предвиудува за оваа година, соопштила истражувачката компанија IDC.

Причината за тоа е фактот дека милиони корисници сакаат да имаат таков вид на телефон, бидејќи станаа попристапи поради падот на цените, истакнале аналитичарите од IDC.

Според нивните прогнози, паметните телефони кој работат н а Андорид ќе останат на прво место на ранг листата за периодот од 2011 до 2015 година. Тие до 2015 година ќе завземат дури 44% од глобалниот пазар на паметни телефони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma