Милијардерот кој живее со 20 долари на ден

13 јуни, 20110
1zongh

Zong Qinghou се разликува од многуте милијардери во светот, пред се поради тоа што живее со 20 долари на ден. Неговата империја Wahaha која вклучува 200 подружници за безалкохолни пијалоци, облека и храна, вика дека живее со еквивалнет од 20 долари дневно и дека само пушењето цигри и пиењето чај се негово хоби, јавува BBC.

67 годишниот претприемач го води својот бизнис со сопругата и ќерката, а лично е вклучен во секоја одлука за трошење на пари.

“Мое единствено искусто и она што знам да го правам е истражување на пазарот…мое хоби се цигарите и пиењето чај. Тој е еден од најбогатите луѓе во Кина, а Форбс го процени дека тежи нешто помалку од 6 милијарди. Неговиот бизнис започнал како мал дуќан со витамински напитоци, а прерасна во огромен гигант за само две децении. Главниот произво кој го издигна до  милијардерскиот статус е Wahaha Oral Liquid for Children. Неговиот следен бизнис план е да отвори 100 супер маркети во средните по големина градови во Кина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi