Музеј на еротика во Варшава

1 февруари, 20110
muzej na erotika

Во Варшава се отвори првиот музеј на еротика. Отварањето е направено по иницијатива на Даријуш Кенџори. Тој додека патувал по светот собирал најразлични предмети, и успеал да собере цела колекција која брои над 2000 парчиња на предмети кои сега се изложени во музејот. Во нив се наоѓаат предмети од кинески порцелан, перуански маски, персиски еротски минијатури. Варшавскиот музеј на еротика потсеќа на еротската историја на Полска. Како дел од изложената колекција е и единствениот полски автомат за продажба на презервативи од 1934 година. Ги има и правилниците за работа на јавните куќи и стари плакати кои предупредуваат на различните полови болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi