Музеј на скршени срца

19 август, 20110
Broken-heart

Кога една врска завршува, богатството ги враќа спомените на изгубената романса- од мечиња до љубовни писма, но повеќето завршуваат во канта за отпадоци или во оган.

Но на некои од тие горко-слатки подароци, сега им е дадена нова шанса во животот, да бидат дел од наградата -победничка изложба наречена Музејот на скршени односи (врски).

Теми донирани од скршени срца вклучуваат протетска нога, пар на лисици, збирка на Пруст романи-полни со песок меѓу страниците и сет од седум градници.

Постојат дури и клучевите од станот на поранешните момчиња кои не сносат никакво емоционално значење за девојките.Повеќето од предметите се прикажани анонимно и секој од нив доаѓа со наслов кој ги вклучува локацијата датата и должината на врската.

Лила Скала донираше пијано што и го подарило момчето со наслов “за продажба”.

Пеачката од Весклиф, Есекс рече: “тоа ми беше дадено во 2005 од страна на некој со кого немав долга врска, која беше нагласена со голема потрошувачка на шампањ и шопинг. Јас не би го сметала тоа за врска затоашто траеше два и пол месеци и кога раскинавме тој ми даде пијано. Тоа е доста чуден подарок за разделба”.

Концептот е измислен пред осум година во Хрватска кога филм продуцентот Олинка Вистица и дизајнерот  и артист Дражен Грубишич беа разделени четири години.

Изложбата во Лондон трае една недела и се оржува на две места: На Тристан Бејтс театар и 38 Ерлхам улица.

Цената на билетите е £ 3,50, а со неа има и литературни филмски и танц настани.

Мечето е донирано од една “наивна” девојка, која го добила за Валентајн и подоцна открила дека момчето повеќе е заинтересирано за нејзиното тело отколку за нејзиниот ум.

Описот што беше на ногата велеше дека таа поминала повеќе од љубовта и е направена од материјал посилен од врската.

Мобилниот телефон е подарок за девојката од нејзиното поранешно момче, но таа го дава затоашто немора да му се јавува веќе.

Црвената перика беше дадена со цел дека можеби партнерот ќе ја носи.

Овие бонбони беа дадени со наслов “Излитени како неговите подароци”.

Додека лицето кое ги даде гаќите имаше пишано дека Не му паднало на ум дека се неколку броја помали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi