MySpace продаден за 35 милиони долари

30 јуни, 20110
myspace

Веб страницата MySpace се продаде за 35 милиони долари на компанијата за онлајн рекламирање Specific Media. News корпорацијата на Руперт Мардок ќе задржи мал удел во  MySpace, истакнале добро информирани извори.

Corp пред шест години ја имаше купено оваа социјална мрежа за 580 милиони долари. Со огромен труд се работеше веб сајтот да добие популаризација, но напорите беа без успех.

Компанијата Specific Media го купила MySpace за 35 милиони долари, но деталите од договорот не се познати.

Се очекува најмалку половина од 500-те вработени дека ќе бидат отпуштени, по оваа продажба.

Пред пет годни овоа страница беше во пдем, а на корисниците често им беше прв избор за разговор со пријателите и промовирање на својата музика.

Откако Facebook стана се помоќен, MySpace полека тонеше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi