На жените побрзо им здосадува бракот

1 март, 20110
Serious young woman, man in the background

Во Велика Британија, Интитутот за економски и друштвени истражувања спроведе анкета на 40.000 парови. Од испитувањето дојдено е до заклучок дека на жените побрзо им здосадува бракот отколку на мажите.

Причината се гледа во тоа што жените повеќе вложуваат во врската и секогаш се опседнати со ситници. По извесен период сваќаат дека мажот не вложува доволно, и пројавуваат незаентересираност.

Помеѓу анкетираните парови, 55%од мажите биле среќни во бракот, и 57% од жените по првите пет години од бракот. Но, по 11 години од бракот процентот се намалува и тоа, за среќни мажи се изјасниле 33% а жени 26%.

Жените почнуваат да ја анализираат врската по неколку години, кога увидуваат дека вложуваат премногу. Додека пак мажите со текот на времето забораваат на нежностите и романтиката, изјавила Др. Пем Спур, психолог.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma