Во име на уметноста

1 март, 20110
pennies

Една уметница работеше полно работно време цели три месеци за да создаде  голема реплика од Линколн паричката, користејќи  84.000 парички. Вандер Мартих започнала со собирање на паричките од 2006 година, кога поминувала низ тежок период од животот, низ својот развод, губење на работното место и својот дом. Потоа добила работа, но заедно со своите две ќерки не престанале да ставаат парички во тегла секоја недела. Се до 2010 година, таа одлучила од таа заштеда да создаде џиновска паричка за еден натпревар по уметност. Нејзината креација на џиновска реплика на Линколн паричката, сега е побарана  од “Рипли“ верувале или не шоуто.

84.000 парички биле искористени кои се еднакво на 840 долари.

Потребни биле 22 туби лепак за да се закачат паричките на конструкцијата.

Тежи околу 550 килограми, стои на 10 метри висина, а дијаметарот е скоро 2,5 метри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi