Националниот парк Џаспер

27 октомври, 20110
6

Сликовитиот Џаспер Национален Парк е познат по изгледот кој ви го одзема здивот, а за кого се заслужни високите планини, распоредени заедно со мирни, чисти езера , а сето тоа покриено со снежна покривка. Националниот Парк е најголем од неговиот вид Canadian Rockies, зафаќајќи површина од 10 878 километри квадратни. Во бајката наречена Џаспер, свој дом имаат неверојатна колекција на езера, водопади, термални извори, глечери и огромни планини. Посетителите имаат палета од активности која вклучува пешачење, планински велосипедизам на екстремни патеки, скијање на пределот Marmot Basin , риболов, пливање, кајак, рафтинг, пловење на диви води и кампување на огромни простори. За оние кои мирот го надополнуваат со тишината, термалните извори се совршен начин за релаксација. Паркот може да биде посетен со тоа што самото превозно средство ( автомобил, мотор, воз) има пристап до него. Најблискиот Национален аеродром е Едмонтон, главниот град на Алберта. Во близина се наоѓа и езерото Луис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi