Нацистички логори

27 април, 20110
auschwitz

Првиот нацистички логор на смртта Аушвиц, бил отворен на денешен ден, на 27 Април 1940 година, по наредба на началникот на нацистичката полицијата Хајнрих Химлер.

Подолу на сликата означено со црвени точки се бројот на убиени луѓе во нацистичките логори низ Европа за време на Втората Светска војна(изразена во илјадници).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma