Над 50% од американците подржуваат хомосексуални бракови

21 мај, 20110
6a00d8341c630a53ef0128755f8089970c-450wi

Тесното мнозинство од американците (53%) ја поддржуваат идејата за хомосексуалните бракови, според анкетата на Галуп. Ова е прв пат Галуп за забележи мнозинство, а порастот доаѓа од демокрратите (од 56 на 69%) и независни (49 на 59%). Републиканците одржале стабилна наклонетост од 28%. Статистичка среќа или нешто друго? – бидејќи неодамна анкетите од ABC/Washington Post, CNN, и од Институтот за религија објавија  дека се поминала гранциата од 50%.

“Во моментов, оние кои се залагаа за промени во уставот и законите за да се дозволи брак од ист пол во одредени сојузни држави, може да направат промена во националното чуство во оваа насока“, аклучува Галуп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi