Нема потреба од вина, озборувањето ни помага

21 мај, 20110
gosip1

Всушност истражувачите велат дека озборувањето може да не заштити и помогне. Озборувањето можеби произведува брзо чуство на вина, но тоа е еволуирана самозаштитна техника, велат научниците.

Истражувачите покажува,е различни предмети, слики од луѓе, и добивале информации за нив, некои банални, некои позитивни, а некои и негативни, објави Daily Mail . слика од лилност била ставена пред очите на еден субјект, додека слика од куќа пред друг сибјект. Научниците ја мереле количината на време, која субјектите ја трошеле за да ги обработат сликите.

Така субјектите, испитаниците повеќе се задржувале на слики од луѓе кои биле вклучени во скандали. “Овој преференцијално селектирање и воспримање лоши луѓе, може да не заштити од лажговци и измамници, со кој ни овозможува да ги увидиме побрзо и да собереме повеќе информации за нивното однесување“, истакнале научниците. “Озборувањето е витална нишка во човечката социјална интеракција“, озможувајќи ни “да научите битни општествено релевантни информации за карактерот на другите луѓе или нивната личност, без директно искуство со нив“, тоа ни помага да живееме во поголеми групи, забележале научниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma