Најдобрите спотови на сите времиња

16 август, 20110
thriller

По повод 30 годишнината од постоењето на МТВ музичкиот канал љубители на добра музика и добри видео спотови, пред вас е колекција на некои од најдобрите видео спотови на сите времиња. Уживајте.

 1 Michael Jackson , Thriller (1984.)

Спотот преставува револуционерен вид на видео за 80 тите години од минатиот век.

2 Nine Inch Nails, Closer to God  (1994.)

Оние кои обожаваат хорор и морбидност, не смеат да го пропуштат овој спот.

httpv://www.youtube.com/watch?v=k7ts7jviLU0

3 Sinéad O’Connor, Nothing Compares 2 U (1990.)

Едноставно нејзината појава, менувањето на емоциите од кадар во кадар, од тага во бес, го оставаат човек  без  зборови..

4 Madonna, Express Yourself (1989.)

Видео  за чие снимање се потрошија неколку милиони долари.

http://www.youtube.com/watch?v=12wP5W2R0wY&feature=player_embedded

5 Chemical Brothers, Let Forever Be (1999.)

http://www.youtube.com/watch?v=LSBq6FymLK0

6 Fatboy Slim, Praise You (1999.)

http://www.youtube.com/watch?v=LFWxPnLSjDA&feature=player_embedded

 7  D’Angelo, Untitled (How Does It Feel) (2000.)

httpv://www.youtube.com/watch?v=SuD3-2yl9H8

8  Peter Gabriel, Sledgehammer (1986.)

Спотот има добиено 9 награди за најдобар видео запис и воедно е највртениот спот на MTV  музичкиот канал.

http://www.youtube.com/watch?v=hqyc37aOqT0&feature=player_embedded

9 Tom Petty and the Heartbreakers, Don’t Come Around Here No More (1985.)

Спотот е инспириран од книгата Алиса во земјата на чудата и воедно е еден од напаметените видео спотови од 80 тите години од минатиот век.

10  Björk, All Is Full of Love (1999.)


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi