Најдобро место да се биде мајка е…?

3 мај, 20110
pregnant-woman

Мајките кои посакуваат добар живот, треба да почнат да размислуваат да се преселат на север. Тоа е затоа што Норвешка е најдоброто место во светот за мајки, според една нова анкета. Норвешка има најдобри придобивки по здравјето, во просек по една година породилно отсуство, низок степен на смртност на новороденчиња, како и висок животен век на жените (во просек по 83 години). Исланд и Австралија исто така се на врвот од оваа листа, која беше составена од организацијата Save the Children. САД е рангирана на 31 место на листата од 164 земји. Најлоша земја за мајките е Авганистан и осум земји од суб-сахарска Африка.

Цеото рангирање можете да го видите тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma