Најдолгата мачка во светот

15 август, 20110
најдолгата мачка

Најдолгата мачка во светот, Stewie е долга е 1,2 метри, мерејќи од врвот на носот до крајот на опашката. Всушност со својата должина овој мачор влегол и во Гинисовата книга на рекорди.

Сопствениците на најдолгата мачка, Робин Хендриксон и Ерик Бранднес од Невада биле свесни дека нивниот љубимец е подолг од било која нормална мачка, но не обрнувале многу внимание на тоа.

Но, луѓето многу често ги застанувале на улица за да го гледаат мачорот кој по малку личи на ТОМ која бркајќи го Џери поминал низ долга цевка.

Така сопствениците одлучиле својот 5 – годишен љубимец да го пријават за Гинисовата книга на рекорди. По официјалното мерење,Stewie гордо ја примил титулата за најдолга мачка на светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi