Најголемата фотографија од вселената

13 јануари, 20110
M33-Medium

Астрономите објавија досега најголема фотографија во боја од вселената, во која се испреплетени седум милиони слики од галаксии и ѕвездени системи, од која секоја се состои од 125 милиони пиксели. Фотографијата е резултат на десет годишна работа и посветеност на научниците во проектот “Sloan Digital Sky Survey”, а објавена е по повод 217-тата средба на Американската астрономска заедница во Сиетел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma