Најмалиот аквариум во светот

24 февруари, 20110
smallestaquarium

Анатолиј Коненко се занимава со микроминатурни уметности веќе три децении. Овој пат тој го создаде најмалиот аквариум во светот со живи риби во него. Големината на аквариумот е – 30 х 24 х 14 mm, волуменот – 10 мл. Ова е апсолутен рекорд, бидејќи до тогаш големината на најмалиот аквариум беше 60 милилитри. Ова не е прв запис за Анатолиј Коненко во Гинис . Во 2002 година неговата книга, помалку од 1 квадратен милиметар е внесена во Гинисовата книга на рекорди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi