Најпознатите дела на Салвадор Дали

30 јули, 20110

Надреализмот е културно движење кое започнало во почетокот на 1920 годиним а најдобро е познато по визуелните дела и пишувања на групата автори. Надреализмот го вклучува елементот на изненадување, неочекуваност, но сепак многу надреалисти уметници за нивните дела велат дека се дел и од филозофско движење. За ова движење се велело и дека е револузионерно.

Во сликарството еден од најдобите надреалисти веројатно е Салвадор Дали, кои ги има направено едни од најдобите сликарски надрелистични дела. Можете ли да замислите дека овие дела се направени без фотошоп.

Погледнете ги најдобрите слики на Дали.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi