NASA го откажа лансирањето поради технички дефект

30 април, 20110
0464007.48

Одговорните луѓе во NASA го откажаа полетувањето на Space shuttle-от Endeavour кое било планирано за во Петок 29.04.2011 година, поради технички дефект на греачите кои се поврзани со напајањето на Space shuttle-от.

Летот е одложен за два дена доколу временските услови го дозволат тоа.

На ова лансирање бил и поканет и Председателот на САД, Barack Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma