Неексплодирана бомба користена како училишно ѕвонче

12 јули, 20110
bomb-school-bell

Против бомбашката единица во Уганда добила информација дека неексплодирана бомба се користела како училишно ѕвонче во училиште во Касесе. Учителите ја удирале бомбата со камен за да повикаат 700 деца на часови во училиштето. “Беше тоа голем шок за нас”, изјави Вилсон Бвамбејл, координатор на против бомбашката единица Rwenzori.
Главата на бомбата била сеуште активна, што значи доколку тие ја удреле со појака сила, таа ќе експлодирала предизвикувајќи огромна штета во областа. Тоа е всушност втора бомба пронајдена во училиште во Уганда, во рок од шест месеци. Учители во различни училишта наоѓале ученици како си играат со неексплодирани бомби оваа година. Уганда беше опустошена во периодот на цивилната војна пред 20 години. Повеќебројни бомби сеуште се наоѓаат наоколку во регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit