Некои од жртвите на крвникот од Осло! Најмладата на 14 годишна возраст!

27 јули, 20110
naslovna

Многу од младите кои се нашле на островот Утоја за време на нападот на крвникот од Осло, покажале неверојатна храброст и смиреност во моментите кога се бореле за својот живот. Некои од нив се уште се водат како исчезнати. Првата жртва на островот била Моника Босеи, 45 годишна жена, која последните 20 години организира младински кампови на островот Утоја. Оваа жена во петокот се возела во ист тракет кој водел до островот, токму со Андрес Бреивик, незнаејќи дека по само неколку минути токму тој ќе ја убие, а потоа ќе го започне својот колеж во кампот.

1. Monica Bosei (45) – мајка на две деца, на островот живеела повеќе од 20 години

 

2. Marianne Sandvik (16) – на листата исчезнати, нејзиното семејство се уште верува дека таа е жива

 

3. Hanne Lovlie (30) – се води како исчезната од бомбашкиот напад во Осло

 

4. Andrine Bakkene (17) – млада девојка која била убиена

 

5. Hanne K. Fridtun (20) – успеала да се јави во тв програм за време на нападот, се води како исчезната

 

6. Johannes Buo (14) – телото не му е пронајдено, но се верува дека е најмладата жртва

 

7. Havard Vederhus (21) – се уште се води како исчезнат во нападот на островот Утоја

 

8. Kai Hauge (32) – петок, 15.30 часот. Kai во центарот на Осло, излегол од своето работно место и тргнал накај кафебар. Автомобилот бомба го кренал во воздух.  Загинал на лице место.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit